назад

Аліменти на дитину, яка досягла повноліття та продовжує навчання

2016 06 14RЩодня до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги звертається чимало людей. Значна частина звернень заявників стосується необхідності врегулювання аліментних правовідносин.

Так, до Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась мешканка міста з проханням надати їй правову допомогу у вирішенні питання про стягнення аліментів на повнолітню дитину на час її навчання.

Після перевірки звернення та доданих до нього документів встановлено, що громадянка належить до категорії осіб, які згідно Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Слідуючи нормам Закону, для складення необхідних процесуальних документів та представництва інтересів заявниці у суді, Центр призначив адвоката.

На виконання доручення адвокат підготував позовну заяву про стягнення аліментів на дитину на час навчання, в якій чітко обґрунтував наявність всіх законодавчо визначених підстав для утримання повнолітнього сина, який продовжує навчання і у зв’язку з цим потребує матеріальної допомоги, та стягнення аліментів на його утримання з батька.

За результатами розгляду цивільної справи Шевченківський районний суд м. Чернівці прийняв рішення про стягнення з відповідача аліментів  на  повнолітнього сина, щомісяця до закінчення (припинення) навчання або досягнення ним 23-х річного віку.

Рішення суду набрало законної сили, апеляційна скарга відповідачем не подавалася.