назад
13.09.16

АНОНС. Прес-брифінг у рамках презентації звіту Ради Європи за результатами оцінювання системи безоплатної правової допомоги в Україні у світлі стандартів та передового досвіду РЄ

Icon PromoterToolkit215 вересня 2016 року відбудеться прес-брифінг Міністра юстиції України Павла Петренка, Голови Офісу Ради Європи в Україні Мортена Енберга, Директора Координаційного центру з надання правової допомоги Андрія Вишневського.

Час проведення: 11:30 год

Місце проведення: м.Київ, вул. Ярославів Вал, 22, готель «Radisson BLU».

Акредитація ЗМІ: (044) 271-17-62, (097) 800-61-10, або за електронною адресою press@minjust.gov.ua

ДОВІДКОВО

Рада Європи надає всебічну підтримку розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні, підвищенню її якості й доступності, розширенню доступу до правосуддя в межах права на справедливий суд, закріпленого у Європейській Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

У лютому – червні 2016 року Рада Європи в межах проекту «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» (фінансованого урядом Данії) провела оцінювання системи безоплатної правової допомоги в Україні у світлі стандартів та передового досвіду Ради Європи. Оцінювання, що охоплює безоплатну вторинну правову допомогу в кримінальних справах та у випадках адміністративного затримання і арешту, включало надання рекомендацій щодо дальшого підвищення доступності та якості правової допомоги шляхом вдосконалення правового поля та практики правозастосування.

Оцінювання виконали Петер ван ден Біґґелар (колишній виконавчий директор Бюро правової допомоги Королівства Нідерланди), професор Алан Патерсон (голова Міжнародної групи правової допомоги, директор Центру професійної юриспруденції Університету Стратклайд, Шотландія), Надєжда Хріптієвскі (директор програм Центру правових ресурсів (Республіка Молдова), член Європейської комісії з боротьби з расизмом та нетерпимістю), Олександр Банчук (к.ю.н., експерт Центру політико-правових реформ, науковий співробітник Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України), Геннадій Токарєв (адвокат, голова Центру стратегічних справ Харківської правозахисної групи).


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube   Google Google+  тTwitter