назад
13.02.19

Антибулінгова кампанія триває

image18 лютого в рамках співпраці Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області з Центральною бібліотекою імені Лесі Українки начальниця відділу Олена Іпатенко провела для учнів 8-х класів Херсонської спеціалізованої школи №31 лекцію на тему «Булінг у шкільному середовищі».

Треба сказати, що інформаційна кампанія «СтопБулінг», яка триває в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!», з прийняттям Закону з протидії булінгу посилилась, про що свідчать чисельні запрошення від керівників навчальних закладів Херсона.

В ході лекції Олена Іпатенко не тільки ознайомила учнівську аудиторію з основними ознаками, причинами та наслідками цькування, але приділила увагу кібербулінгу та коректній і безпечній поведінці підлітків у мережі Інтернет.

image2Старшокласники довідалися, що найпоширенішими типами кібербулінгу є використання особистої інформації, анонімні погрози, переслідування, тролінг (розміщення провокаційних повідомлень з метою викликати конфлікт), наклепи, хепіслепінг (відеоролики із записами реальних сцен насильства тощо).

Підліткам цікаво було дізнатись, до яких наслідків може призвести цькування в соцмережах, а також про юридичну відповідальність за розповсюдження відео інтимного характеру в Інтернеті.

12Діти обмінювались думками та дискутували, адже тема викликала у них інтерес. Вони з´ясували, що потрібно дотримуватися певних правил: не викачувати невідомі файли, не реєструватися на незрозумілих сайтах, не вписувати свої персональні дані і обов´язково користуватися антивірусними програмами, які застерігають від шахраїв.

Більш детально – у презентації Олени Іпатенко «Кібербулінг»

image4Зацікавили дітей також буклети системи БПД та проекту «Я МАЮ ПРАВО: «Твої права – твій надійний захист», «Зупинимо булінг разом», «Протидія домашньому насильству», які вони отримали після закінчення лекції.