назад
18.06.18

«Артек» став центром правопросвітництва для сотень дітей

18.06.2018   Artek (1)Фахівці столичних місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) спільно з працівниками дитячого міжнародного центру «Артек» провели тематичну зміну в межах загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Правопросвітницькі заходи для дітей різних вікових груп тривають з 30 травня до 19 червня 2018 року.

«У таборі відбувається тематична зміна «Я МАЮ ПРАВО» – тому мав нагоду розповісти дітям про їхні права, про те, що кожен з них у разі потреби має право на свого адвоката. Представники київських місцевих центрів у креативній і доступній формі навчали діток їхніх базових прав та як ними користуватися. Добре, що табір розвивається, зберігаючи й примножуючи традиції активного відпочинку та розвитку для дітей», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

18.06.2018   Artek (1 1)

Загалом для артеківців було проведено правопросвітницькі заходи для двох вікових груп:

• для малечі від 7 до 9 років – пізнавальна гра «Чи знаєш ти Конвенцію про права дитини?» та «Казкова вікторина», під час якої після перегляду мультику діти визначали, які саме правопорушення були вчинені головним героєм;

• для старших дітей від 14 до 16 років – дискусія на тему «Чи варто завжди говорити правду?» та гра «Майбутні міністри», під час якої діти ділились на 5 команд і готували логотипи, девізи та концепції для 5 міністерств (міністерство турботи, мрій, посмішки, дружби, порядку).

18.06.2018   Artek (1 4)

18.06.2018   Artek (1 5)

Діти виявили неабияку ерудованість у правових питаннях, сміливо висловлювали свої думки та міркування з різних питань.

Наприклад, не сказати правду – це збрехати? Маленька брехня породжує велику? Чи варто розповідати про проступок друга або рідної людини? Що робити, коли ти став свідком правопорушення? Чи маєш ти право замовчувати правду? У яких професіях використовується брехня? Чи мають право батьки брехати дітям?

18.06.2018   Artek (1 3)

Усі активні учасники правопросвітницьких заходів були нагороджені подарунками – блокнотами та повітряними кульками з логотипом системи БВПД, а також всім охочим були видані «паспорти прав дитини».

КЦ та міжнародний дитячий центр «Артек» планують продовжувати співпрацю з питань правопросвітництва та покращення доступу дітей до правової допомоги в Україні.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook          YouTube YouTube          Google Google+  тTwitter