назад
30.05.18

Аудит доступності провели у херсонських закладах системи БПД

124 травня був проведений аудит доступності будівлі, споруд та прилеглої території Регіонального та Херсонського місцевого центрів з надання БВПД щодо створених належних умов для обслуговування маломобільних груп населення та людей з інвалідністю.

Перевіряв стан доступності голова Правління Громадської 2організації «Ініціатива на захист прав людей з інвалідністю» Віктор Булка за участі відповідальних осіб – Олександра Бондаренка (Регіональний центр з надання БВПД у Херсонській області) та Дениса Милокостого (Херсонський місцевий центр з надання БВПД).

Зона паркування – перше, на що звернув увагу експерт, бо відсутність місць паркування автомобілів, якими користуються особи на візках, значно ускладнює доступ людей з інвалідністю до тих чи інших закладів.

3 4 5

Звертаємо увагу читачів, що біля Херсонського місцевого центру є зона паркування автомобілів і кнопка виклику. Що стосується Регіонального центру, то місце для паркування знаходиться з торця будинку по вул. 28 Армії. Таким чином, особи з інвалідністю на візках мають доступ до приміщень цих центрів.

6Широкий тротуар, відсутність порогів, двері та туалетна кімната в приміщенні Регіонального центру відповідають критеріям доступності. Ширина коридорів пристосована для одностороннього руху осіб на візках.

Отже, Віктор Булка зробив висновок, що приміщення Регіонального центру є доступними для маломобільних груп населення та людей з інвалідністю, але через відсутність засобів орієнтування та системи тактильної і звукової інформації не пристосоване для осіб, які мають порушення зору та слуху.

7

8За результатами проведеного аудиту відповідальні особи заповнили анкету доступності до будівлі та, врахувавши зауваження представника громадськості Віктора Булки, виклали окремі недоліки та рекомендації щодо їх усунення.