назад

Батькам студентів розповіли про їхні права

{loadposition slides07} 

Під час батьківських зборів необхідно вирішувати не лише організаційні питання, а й дізнаватись цікаву та потрібну інформацію. Не на словах, а на практиці такий намір втілили педагоги Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту, за участі фахівців системи безоплатної правової допомоги краю та представників поліції області. «Правова освіта та превентивне виховання» – заступник директора цього навчального закладу розповідає, чому обрали саме таку тематику.

«Це робиться, щоб уникнути правопорушень. Подібні заходи є дієвими. Ми хочемо, щоб наші студенти знали, що є такі організації, до яких можна звернутись. Це робиться, щоб студенти та їхні батьки більше знали про свої права» – розповідає заступник директора Чернівецького професійного ліцею залізничного транспорту.

Як і де можна отримати безоплатну правову допомогу та, не сплачуючи з власної кишені, фахову консультацію юриста. Про це батькам студентів розповів директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко. «На безоплатну правову допомогу має право кожен буковинець, незалежно від статусу і доходів» – пояснив він присутнім і закликав у разі необхідності звертатись до фахівців Центру.– «А от на безоплатну вторинну правову допомогу мають право вразливі верстви населення. Зокрема малозабезпечені, інваліди, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, переселенці, учасники АТО і не лише».

Він нагадав, що у столиці Буковини функціонують Чернівецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області. І що важливо, у кожному районі області також працюють бюро правової допомоги, які також забезпечують правове обслуговування мешканців області.

Кожен охочий мав змогу задавати запитання. Поради батьки студентів також почули від майора поліції Миколи Любківського. Він закликав більше спілкуватись з дітьми, цікавитись їхніми сторінками у соціальних мережах і розповідати їм, що правопорушення завжди мають наслідки. Подібні заходи відбуватимуться й надалі, запевнили організатори заходу.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).