назад
19.11.18

Батько має право: адвокат з Житомирщини допоміг дитині залишитись із татом

ЯремчукБільше чотирьох років після розлучення з жінкою Василь Чубенко (ім’я та прізвище змінені з етичних міркувань, – прим. автора) самостійно виховував сина Петра. У рішенні суду про розлучення від 08. 10. 2013 року не було зазначено з ким буде проживати дитина. Але за рішенням Андрушівського районного суду від 18. 08. 2010 року. Василь мав сплачувати колишній дружині аліменти на утримання сина Петра.

У лютому 2018 року Василь Чубенко звернувся до Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Бердичівський МЦ) для отримання правової допомоги під час звернення до суду з позовом про визначення місця проживання дитини з батьком.
Доручення для представництва інтересів Василя було видано адвокату Олегу Яремчуку.
Адвокат Олег Яремчук склав позов про визначення місця проживання дитини з батьком та згодом здійснив представництво інтересів Василя Чубенка у суді.
У судовому засіданні позивач Василь Чубенко та його адвокат Олег Яремчук підтримали свої позовні вимоги. Адвокат заявив клопотання про витребування від органу опіки та піклування Зарубинецької сільської ради Андрушівського району висновку про доцільність недоцільність проживання дитини разом з батьком. Згідно висновку органу опіки та піклування саме батько займається вихованням та матеріально забезпечує дитину, мати сином не цікавиться, не приймає участі у його вихованні та утриманні, щодо місця проживання дитини орган опіки та піклування покладався на думку суду.
Також адвокат заявив клопотання про допит свідків, які підтвердили, що дитина повністю утримується за рахунок батька та постійно проживає, після розлучення, з ним.
Дослідивши матеріали справи, оцінивши докази в їх сукупності, Андрушівський районний суд Житомирської області вирішив позов задовольнити та визначити місце проживання сина Петра Чубенка разом з батьком Василем.

{module Бердичівський МЦ}