назад

Бердянськ приймає обласну колегію та Раду регіонального розвитку

Kolegia 122 листопада поточного року вся увага місцевої громадськості була прикута до виїзного спільного засідання колегії Запорізької обласної державної адміністрації та Ради регіонального розвитку Запорізької області, яке відбулось в місті Бердянську на базі виконавчого комітету Бердянської міської ради.

       В роботі виїзної колегії прийняли участь очільник регіону Костянтин Брилькерівнники районів та об’єднаних територіальних громад області, представники апарату Запорізької облдержадмінистрації, міський голова Бердянська Володимир Чепурний, народні депутати усіх рівней, очільники державних установ та організацій.

       В досить масштабному та важливому для Запорізького регіону заході прийняли участь також представники системи безоплатної правової допомоги, а саме директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко та керівник Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євген Сухомлин.

     В ході засідання були обговорені питання щодо стану роботи із зверненнями громадян, покращення соціальної інфраструктури області, а також захисту інтересів осіб з особливими потребами.Kolegia 5

       Щодо питання стану забезпечення виконання вимог Закону України «Про звернення громадян» у Запорізькій області, в якості співдоповідача виступив Павло Наливайко, який представив присутнім презентацію: «Взаємодія з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в частині забезпечення розгляду звернень громадян через надання безоплатної правової допомоги». Очільник РЦ досить детально розповів про роботу системи безоплатної правової допомоги в області,  звернув увагу на суттєвий зріст кількісних показників звернень громадян та окремо зупинився на конкретних прикладах взаємодії з органами влади при вирішені правових проблем мешканців регіону.

       Слід зазначити, що голова Запорізької обласної державної адміністрації Костянтин Бриль досить високо оцінив роботу системи безоплатної правової допомоги у Запорізькій області, за що подякував Павлу Наливайку, окремо наголосивши на тому, що значна кількість звернень громадян до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх структурних підрозділів свідчить про значну довіру мешканців області як до влади, так й до системи в цілому.

       В свою чергу, Павло Наливайко звернувся до членів колегії та висловив надію на цілковиту підтримку в питаннях прийняття Регіональної програми надання безоплатної правової допомоги населенню Запорізької області на 2018 – 2019 роки, реалізація якої створить потужний інструмент для всебічного та повного доступу до безоплатної правової допомоги мешканців регіону.

    Kolegia 3   – Нині головним пріоритетом розвитку системи безоплатної правової допомоги є посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад. Одним із механізмів розв’язання правових проблем людей є залучення коштів місцевих бюджетів через прийняття та реалізацію цільових програм надання безоплатної правової допомоги населенню, – підсумував керівник Регіонального центру.

       Підсумовуючи захід, Костянтин Бриль зазначив:

       – Ми бачимо позитивні результати, але ж і маємо до чого прагнути в наступному році, аби стати ще ближчими до людей, сприяти позитивному розв’язанню  їх проблем та потреб. Я підтримую ідею оголосити 2018 рік роком об’єднаних територіальних громад у роботі зі зверненнями громадян, адже це перший найближчий рівень влади до людей.  

Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства можна звертатися до центрів з надання безоплатної правової допомоги:

  • Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях

Запорізька область:

м. Запоріжжя, пр. Соборний, 77, 8 поверх 

Донецька область:

м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27а

ел.адреса:   office.donetsk-zaporizhzhya@legalaid.zp.ua