назад

Бердянський місцевий центр знову допоміг домогтися справедливості

z 2e99c6db



Як показує практика трудові спори стоять на перших сходинках найактуальніших проблем сьогодення. Здається, завжди будуть ті недоброчесні працедавці, які користуючись правовою необізнаністю населення, змушують своїх працівників до надурочних робіт, праці в нічний час, вчасно не виплачують заробітну плату та відмовляють в наданні щорічної відпустки.

       Так, до Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася місцева жителько з проблемою безпідставного звільнення з роботи і зміни формування причини її звільнення в трудовій книжці.

        Жінка розповіла, що понад тринадцять років вона сумлінно працювала на одному із провідних підприємств міста Бердянськ. В січня 2017 року жінка вирішала звільнитись з роботи у зв’язку з доглядом за дитиною до досягнення нею чотирнадцяти років, тому 20 січня подала відповідну заяву, в якій зазначила причини звільнення. Після чого жінка знаходилась на лікарняному, про що свідчить лікарняний лист. Як потім виявилось, коли 1 лютого поточного року вона прийшла на роботу за трудовою книжкою, керівник підприємства повідомив, що ніякої заяви від неї не надходило і відмовив в наданні трудової, а вже 6 лютого жінка дізналася, що її звільнено за прогули.

       Одразу побачивши, що права жінки порушені та після підтвердження статусу особи, що має право на безоплатну вторинну правову допомогу, відповідно до наказу №37/119-зв від 7 березня 2017 року, в якості представника їй було призначено начальника відділу представництва Бердянського МЦ Олексія Кузьменко.

       Завдяки професійним дії Олексія Кузьменка кваліфіковано складена ним позовна заява до Бердянського міськрайонного суду Запорізької області була задоволена в повному обсязі. 11 травня 2017 року суд вирішив визнати дії колишнього працедавця незаконними та змінити формування причин звільнення.

       Так Бердянський місцевий центр в котре допоміг відстояти законні права та покарати недобросовісного працедавця.

       Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел. пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).