назад

Бердянський центр продовжує налагоджувати співпрацю з міжнародними організаціями

MIzhnarodna pIdtrimka 2Проблеми внутрішньо переміщених осіб з Криму та сходу нашої держави, в свій час, привернули увагу значної кількості національних та міжнародних громадських організацій, фондів та рухів, які на сьогоднішній день ефективно допомагають та підтримують Україну в прагненні подолати й вирішити проблеми зазначеної групи осіб.

       Однією з таких фундацій є Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, місія якого, в Україні, з 2014 року полягає в забезпеченні різноманітних потреб внутрішньо переміщених осіб через надання юридичної, матеріальної та соціальної допомоги. Агентство зосереджує свою діяльність на посиленні гарантій дотримання прав і свобод для більш ніж 1,3 мільйона внутрішніх переселенців, покращенні їх життєвих умов та забезпеченні довготермінових рішень.

       Тому, з метою забезпечення захисту і пошуку рішень для біженців та внутрішньо переміщених осіб, 2 серпня поточного року керівник Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євген Сухомлин та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердянського МЦ Вікторія Донцова, прийняли участь в зустрічі з представниками Маріупольського офісу УВКБ ООН.  В рамках заходу, спільно з представниками органів державної влади, державних установ, громадських організацій, було обговорено ключові проблеми внутрішньо переміщених осіб та шляхи їх вирішення, здійснено обмін досвідом, наведено конкретні приклади існуючих досягнень.

       По завершенню заходу, зустріч з представниками УВКБ ООН була продовжена на базі Бердянського місцевого центру, де були обговорені нюанси подальшої співпраці.

Також нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).