назад

Бердянці отримуватимуть безоплатну правову допомогу у вирішенні комунальних проблем

2018 01 24 045701 0324 січня розпочав свою роботу новий філіал Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

        Абсолютно безкоштовно мешканці міста зможуть отримувати юридичні консультації та підтримку у вирішенні проблемних питань з компаніями-постачальниками комунальних послуг. 

Таким чином ми розширюємо межі безоплатної правової допомоги, – розповідає директор Евген СухомлинОкрім вже діючого центру, люди зможуть звертатися за кваліфікованою правовою допомогою фахівців до нового офісу. 

       Нерідко з компаніями-постачальниками комунальних послуг у бердянців виникають проблеми та непорозуміння. Так, в серпні минулого року мешканці одного з будинків по вулиці Софійській майже рік намагались довести співробітникам «Запоріжгазу», що вони проти встановлення загальнобудинкового лічильника. Люди зверталися з проханнями – не робити цього, адже хотіли обладнати індивідуальні прилади обліку.

       Розібратися в плутанині та відстояти власні права людям вдалося лише після того, як голова їх ОСББ «Перемога» Ірина Грибова звернулася до місцевого центру безоплатної правової допомоги. Його фахівці змогли розібратися у проблемі, провівши аналіз документації і знайшовши технічну помилку. 

       Після скарг бердянців у подібних випадках з компаніями-мополістами депутати міськради Володимир Безверхий та Віктор Цуканов ініціювали розробку та затвердження програми правової допомоги бердянцам, які постраждали від газового монополіста. Пізніше програму вирішили розширити і додали в перелік всі підприємства, з якими споживачі комунальних послуг за укладають договори. 

– Після винесення нашої пропозиції для втілення даної програми та численних обговорень на депутатських сесіях міської ради було прийнято рішення її доробити, – розповідає Віктор Цуканов – Таким чином, спектр послуг був розширений, і ми врахували можливість мешканців міста отримувати безоплатну правову допомогу та консультації юристів щодо проблем з усіма постачальниками житлово-комунальних послуг, а не лише з газовими фірмами.

       Програму підтримав міський голова Володимир Чепурний та депутати міської ради. На її реалізацію було виділено близько 80 тисяч гривень з міського бюджету. За рахунок чого було придбане комп’ютерне обладнання та меблі, створено комфортні умови для працівників системи безоплатноъ правовоъ допомоги.

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  – м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, буд. 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції),  тел. (06153) 4-89-42, ел.адреса:berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua
  • Пункт консультування Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, графік роботи: з понеділка по п’ятницю, з 8 до 17.