назад

Бердичівський місцевий центр провів семінар для прийомних батьків

20.05.2016 - seminar 8Батьків, які взяли на себе виховання прийомних дітей, зібрали не випадково, адже саме Бердичів був одним із перших міст Житомирщини, де створили дитячий будинок сімейного типу, в якому виховувалось п’ятеро дітей.

Тому, на базі міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді фахівці місцевого центру 18 травня організували обласний семінар для прийомних батьків та батьків-вихователів із усієї Житомирщини.

Більше тридцяти родин із Андрушівського, Ружинського та Бердичівського району, взяли участь у навчальному семінарі. Під час заходу присутні могли обмінятися досвідом виховання прийомних дітей, вислухати поради спеціалістів.

«Взяти дитину в родину це маленький подвиг. Ми, працівники муніципальних, держаних установ та організацій маємо підтримувати такі родини у єдиному прагненні подолати труднощі та виростити здорову соціально-активну молодь нашої країни», підкреслив начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Бердичівського місцевого центру Андрій Архіпов.

Фахівці Бердичівського місцевого центру акцентували увагу на наданні безоплатної вторинної правової допомоги дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та їх родинам. Також висвітлили інформацію щодо нарахування аліментів та утримань на дитину, призначення пенсій у зв’язку з втратою годувальника, реєстрацію нерухомого майна тощо.

«Часом людям важко уявити, що відчувають та переживають маленькі діти та їх прийомні батьки, залишившись сам-на-сам зі своїми проблемами та з жорстокими реаліями сьогодення. Складна соціально-економічна ситуація в країні, на жаль, впливає і на українську сім`ю, зазначила інтегратор місцевого центру Ольга Сікорська. Сподіваємось, що семінар допоміг прийомним батькам приймати правильні дії у майбутньому щодо захисту прав та свобод своїх дітей».

20.05.2016 - seminar 3 20.05.2016 - seminar 5