назад

Бердичівський місцевий центр розповів неповнолітнім про юридичну відповідальність

20.05.2106 - zahid 119 травня інтегратор місцевого центру Ольга Сікорська провела правоосвітній захід для підлітків загальноосвітніх шкіл Бердичева.

Захід на тему: «Юридична відповідальність неповнолітніх» проводили на базі Бердичівської центральної міської дитячої бібліотеки. Вікова категорія школярів була обрана не випадково, адже більше третини підлітків, які вчинили злочини за останній рік – це 14-15-річні учні загальноосвітніх шкіл.

На думку директора бібліотеки Валентини Петрухіної подібні заходи спрямовані на підвищення рівня правової культури, поширення знань про права та свободи людини.

З вітальним словом виступила Ольга Сікорська, яка окреслила мету заходу: закріпити та розширити знання дітей про їхні права та нагадати про юридичну відповідальність, яку несе кожен громадянин за вчинені діяння.

«З дитячих літ діти потрапляють у різні ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки, – зазначила у своєму виступі Ольга Сікорська. – Часто трапляється, що діти не знають як захистити свої права, що для цього слід зробити та до кого звернутись за допомогою».

Під час заняття школярі за допомогою презентації дізналися, що вони мають можливість скористатись соціальною програмою уряду та отримати безоплатну правову допомогу.

На останок працівники бібліотеки, педагоги та фахівець Центру дійшли взаємної згоди та вирішили регулярно проводити заходи подібної тематики, оскільки вони є ефективними в побудові місточка розуміння між підлітками та дорослими.

20.05.2106 - zahid 3