назад

Бердичівський місцевий центр розповів учасникам АТО про безоплатну правову допомогу

14.09.2016 - ATO13 вересня фахівці Бердичівського місцевого центру провели виїзний прийом для військовослужбовців у Любарському районному військовому комісаріаті. Під час зустрічі бійцям повідомили про порядок реалізації передбачених законом прав учасників бойових дій та про можливість отримання правової допомоги.

За словами інтегратора місцевого центру Ольги Сікорської, військовослужбовці найчастіше потребують консультацій з питань, які пов’язані із земельним законодавством, спадковим правом, соціальним захистом та соціальним забезпеченням. Однак, не кожен знає, що держава гарантує їм право на безоплатну правову допомогу.

Під час спілкування військові отримали консультації щодо оформлення документів для використання свого права на пільги, які встановленні чинним законодавством, а також щодо інших нагальних питань стосовно виконання службових обов’язків військовослужбовців.

«За потреби учасники АТО мають можливість скористатись соціальною програмою уряду та отримати послуги професійного адвоката, який буде здійснювати представництво їх інтересів в органах влади всіх рівнів та у судах», – відмітила Ольга Сікорська.

Наостанок присутні отримали інформаційні буклети, розроблені спеціально для учасників АТО. «Ми намагаємось допомагати учасникам АТО та їх родинам вирішити правові проблеми. Хлопці переконуються, що вони потрібні своїй країні, а їх рідні зможуть звернутися за безоплатною правовою допомогою і про них подбають, доки вони на службі», – констатувала начальник Любарського бюро правової допомоги Олена Зубко.