назад
12.08.19

Бесіда щодо запобігання торгівлею людьми

Складна економічна ситуація в країні, недосконалість законодавства, правова необізнаність громадян, високий рівень безробіття та збройний конфлікт на сході України,  впливають на зростання кількості бажаючих прийняти ризиковані пропозиції працевлаштування за кордоном. З метою попередження, як не стати жертвою різноманітних методів та форм експлуатації, 8 серпня 2019 року працівники Монастирищенського бюро правової допомоги Уманського МЦ Олександр Нищик та Вікторія Тонюк провели у Монастирищенському районному секторі Філії Державної установи «Центр пробації» в Черкаській області бесіду для умовно засуджених осіб на тему: «Як протидіяти торгівлі людьми».
Присутніх поінформовано, яким чином офіційно працевлаштуватися на роботу за кордоном та застережено щодо співпраці з фірмами, які не вказують своєї повної назви, адреси, номеру ліцензії та органу ліцензування, що її видав.
Також увагу суб’єктів пробації звернуто на  терміни перебування в іноземній країні, зазначеного у візі та роз’яснено,  що туристична чи гостьова віза не надають права на легальне працевлаштування. В жодному разі нікому, крім офіційних службовців, не слід віддавати свої ідентифікаційні документи. Виїжджаючи на роботу за кордон, обов’язково слід залишити рідним ксерокопію свого паспорта громадянина України, закордонного паспорта, візи, контракту про навчання чи працевлаштування, свідоцтва про народження, проїзних документів та нещодавно зроблені фотографії, а також повідомити їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, консульства (посольства) України та місця потенційного проживання. Це значно спростить процедуру відновлення документів для повернення в Україну.
Для подальшого інформування умовно засуджених осіб, в Центрі пробації було розміщено інформаційні матеріали бюро правової допомоги та тематичні буклети «Як протидіяти торгівлі людьми й не стати жертвою злочинців».