назад

Безкоштовна правова допомога для учасників АТО

IMG ATO10 та 17 лютого 2016 року фахівці Першого та Другого львівських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адвокати Надія Маріловцева і Руслана Юхименко, що згідно з контрактом з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області надавали юридичні консультації військовослужбовцям – учасникам АТО у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

Як зазначають фахівці Центру, учасників антитерористичної операції найчастіше консультують щодо питань, пов’язаних із оформленням їхнього статусу, отриманням житла, виділенням земельних ділянок для будівництва, питаннями грошового забезпечення та компенсацій. Також військовослужбовці нерідко цікавляться питаннями проведення військово-лікарських експертиз, що регулюються наказом Міністерства оборони України «Про затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України».

Важливим для учасників антитерористичної операції є те, що за необхідності звернення до суду Центром призначається адвокат системи безоплатної правової допомоги.
Працівники та адвокати центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги усвідомлюють, наскільки військовим важливо чітко знати та розуміти, які пільги передбачені для них законодавством України. Зокрема, серед військовослужбовців розповсюджено «Пам’ятку військовослужбовця», що розроблена ГО «Юридична сотня» та видана за сприяння Благодійного фонду «Центр допомоги».    

Нагадаємо, 20 січня 2016 року з метою створення можливостей для надання безоплатної правової допомоги учасникам антитерористичної операції, що перебувають в лікувальних закладах, розпочав свою роботу мобільний консультаційний пункт у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону, що знаходиться у Львові на вул. Личаківська, 26.

//