назад

Безкоштовна правова допомога стає ближчою для мешканців Хортицького району м. Запоріжжя

imgonline-com-ua-resize-V70iK2UIm0


У нашій складній і суперечливій дійсності, коли досить часто доводиться стикатися з порушенням прав людини або з необхідністю знання законів, кваліфікована правова допомога стає вкрай необхідною.

Аби посилити правові можливості мешканців одного з найбільш населених районів міста у Хортицькому районі  29 вересня 2016 року було відкрито дистанційний пункт правової допомоги Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У Хортицькому районі мешкає близько 140 тисяч запоріжців, і кожен з них відсьогодні може звернутися до дистанційного пункту за правовою допомогою.imgonline-com-ua-resize-1eHVpRIuKk

Дистанційний пункт правової допомоги відкрито у приміщенні органів юстиції завдяки начальнику Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Андрію Данову.

Звернувшися до дистанційного пункту правової допомоги кожний мешканець району зможе отримати кваліфіковану юридичну консультацію та роз’яснення з правових питань,  допомогу у складенні заяв, скарг та інших документів правового характеру. При необхідності, згідно Закону України “Про безоплатну правову допомогу”,  хортичанам буде забезпечено доступ до безоплатної вторинної правової допомоги. Також з’явиться можливість отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

imgonline-com-ua-resize-B9BYZ6rJ7GУ подальшому на базі пункту планується проведення консультацій фахівцями ГТУЮ у Запорізькій області з питань діяльності органів юстиції: діяльність нотаріату, виконання рішень судів, державної реєстрації актів цивільного стану, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації громадських формувань тощо.

У відкритті прийняли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Павло Наливайко, начальник  Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області Андрій Данов, заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Хортицькому району Віталій Крайнов та заступник начальника відділу правової інформації та консультації Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Семенченко.

У день відкриття Павло Наливайко та Андрій Данов провели спільний прийом мешканців району. Дощ не злякав бажаючих отримати відповіді на злободенні питання, тому дистанційний мобільний пункт правової допомоги прийняв перших відвідувачів.imgonline-com-ua-resize-Dmp7zibFx6

Спостерігаючи попередні спільні прийоми директора Регіонального центр та начальник  ГТУЮ стає зрозумілим, що одне з найхвилюючих питань для пересічного громадянина – це право оформлення субсидії. У зв’язку з тим, що зовсім скоро розпочнеться опалювальний сезон, хортичан також хвилює її призначення, розмір, що може завадити оформленню субсидії, куди звертатися і в якому разі може бути припинено її виплату. Наступними йдуть питання, що стосуються спадку, а саме прийняття спадщини, розділ спадку, заповіт, спадок, що знаходиться на непідконтрольних Україні територіях тощо. Багато питань стосуються пенсійного та трудового законодавств, дотримання прав учасників Антитерористичної операції та внутрішньо переміщених осіб.

 

Запрошуємо жителів Хортицького району до дистанційного пункту правової допомоги Другого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зазначений пункт розташовано за адресою вул. Гудименко, 16а (зуп. транспорту «Школа»). Час прийому фахівця: вівторок та п’ятниця, з 8:00 до 12:00.