назад
27.09.17

Безоплатна правова допомога для батьків дітей з обмеженими потребами

invalid2609

 

         26 вересня 2017 року в Полтавському обласному осередку Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» продовжив роботу виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, в роботі якого взяла участь начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Пирлик. Цього разу до пункту звернулися батьки дітей з обмеженими потребами. Їх цікавили питання встановлення батьківства, стягнення аліментів на дитину, набуття права власності на житло, реєстрації місця проживання дитини.

В своїх роз’ясненнях юрист Центру зазначила, що є два шляхи встановлення батьківства: 1- встановлення батьківства в добровільному порядку, 2- шляхом подання позовної заяви до суду. Для того щоб між дитиною, що народилася поза шлюбом, і його батьком з’явилася правовий зв’язок, повинна бути пройдена процедура, звана встановленням батьківства. Встановлення батьківства – це акт цивільного стану, що вимагає державної реєстрації. Тільки після цього у чоловіка виникають передбачені чинним законодавством батьківські права і обов’язки щодо дитини, біологічним батьком якої він є, але при цьому не перебуває у шлюбі з матір’ю дитини. 

В подальшому виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги проводитиме прийом громадян кожного четвертого вівторка місяця з 13:00 до 14:00 за адресою: м. Полтава, вул. Соборності, 45, к.105.

Крім того, реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).