назад
31.08.18

Безоплатна правова допомога для дітей

Золот МЦ конфер06Права кожної дитини в Україні закріплено Конституцією України, Цивільним кодексом України, Законом України «Про охорону дитинства», Законом України «Про освіту», Законом України «Про загальну середню освіту», Концепцією ООН про права дитини. Захист усіх без винятку дітей – один із пріоритетних завдань системи безоплатної правової допомоги.

29 серпня 2018 року з метою обговорення досягнень минулого навчального року, запровадження у міських школах концепції «Нової української школи» та створення сучасного, безпечного насамперед для дітей освітнього середовища, керівництво Золотоніського місцевого центру з надання БВПД взяло участь у міській серпневій педагогічній нараді.

Золот МЦ конфер06Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Тетяна Жалоба повідомила учасників конференції про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення доступу до БВПД осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – дітей.

Останнім часом почастішали випадки шкільного булінгу – агресивної і неприпустимої свідомої поведінки однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним та психологічним тиском. Нерідко потерпають діти і від домашнього насильства.

Учасників конференції, серед яких були присутні не тільки освітяни, а й фахівці сімейної медицини та служби у справах дітей, молоді та спорту, проінформовано, на що у поведінці школярів необхідно звернути увагу під час навчального процесу, та куди звертатися у разі виявлення порушень прав дитини. Доведено до відома, яку правопросвітницьку роботу проведено командою Золотоніського місцевого центру БВПД протягом минулого навчального року.