назад
29.03.17

Безоплатна правова допомога для внутрішньо переміщених осіб

22 березня 2017 року фахівцями Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за участі представників управління праці та соціального захисту населення Золотоніської районної державної адміністрації (УПСЗН) проведено семінар, присвячений наданню правової допомоги та соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам.

8bereznyaПід час заходу начальник відділу з призначення та виплати допомог, адресних виплат та субсидій УПСЗН – Ольга Тікунова розповіла про механізм призначення внутрішньо переміщеним особам усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, матеріального забезпечення, надання соціальних послуг, субсидій та пільг за рахунок коштів державного бюджету, а також проінформувала про заходи, з метою контролю, які здійснює районне УПСЗН, за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам шляхом відвідування фактичного місця проживання (перебування) внутрішньо переміщеної особи.

Фахівець місцевого центру Тетяна Жалобна акцентувала увагу на діяльності Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та проінформувала про внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Насамперед йшлося про внутрішньо переміщених осіб та осіб, які до сьогодні лише претендували на отримання такого статусу. Було повідомлено, що відповідно ст.14 Закону внутрішньо переміщені особи мають право на всі види правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 цього Закону, а громадяни України, які звернулися із заявою про взяття їх на облік як внутрішньо переміщених осіб, – на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, з питань, пов’язаних з отриманням довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, до моменту отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. Тетяна Жалобна наголосила, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна через Золотоніський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м.Золотоноша, вул. Новоселівська, 1 офіс 17.

Присутнім надано інформаційно-роз’яснювальний матеріал у вигляді пам’яток і буклетів, для подальшого їх поширення серед внутрішньо переміщених осіб, які стоять на обліку в УПСЗН.