назад

Безоплатна правова допомога для засуджених

IMG 9441

14.06.2016 року заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Валентина Буглак відвідала Кременчуцьку виправну колонію № 69.

Проведено зустріч з працівниками установи, в ході якої обговорено проблемні  питання доступу засуджених до безоплатної правової допомоги, дотримання ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а саме забезпечення можливості направлення засудженими звернень до Регіонального центру як через установу виконання покарання, так і самостійно.

Також проведено зустріч із засудженими та надано індивідуальні консультації з юридичних питань та порядку отримання адвоката за рахунок державних коштів. Найбільше ув’язнені цікавилися питаннями касаційного оскарження вироків суду та можливості звернення до Європейського суду з прав людини.

     Аналогічні зустрічі з працівниками та консультації для засуджених були проведені у Кременчуцькій виховній колонії. Неповнолітні засуджені мали змогу в індивідуальному порядку отримати правові консультації, які, зокрема, стосувались питань умовно-дострокового звільнення, застосування Закону «Савченко», можливості та механізму отримання безоплатної правової допомоги у статусі засуджених.

IMG 9446IMG 9491