назад
23.03.16

Безоплатна правова допомога для жителів сіл Охтирщини

160323 01Директор Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тамара Козир, начальники відділів центру Микола Кравченко та Алла Мірошниченко 22 березня відвідали Хухрянську, Кардашівську  та Лутищенську сільські ради.

Мета візиту – розширення та забезпечення доступу до безплатної правової допомоги громадян, які проживають за межами районного центру.

Під час виступу перед жителями села Лутище директор розповіла про роботу Охтирського місцевого центру з надання БВПД та про осіб, які мають право на отримання такої допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Також директор звернула увагу на те, що юридичні консультації надаються безкоштовно всім громадянам, які звернулися до установи.

160323 02

Начальник відділу попередньої роботи з клієнтами Микола Кравченко зауважив, що призначення адвоката у кримінальних справах здійснює Регіональний центр з надання безоплатної вторинної допомоги. Про довіру до юристів центру свідчить той факт, що з 1 липня 2015 року близько 1000 громадян звернулися за роз’ясненнями саме до цієї установи. Голова Лутищенської сільської ради Інна Дяченко зазначила, що для жителів села безоплатна правова допомога дуже важлива, адже далеко не кожен здатен оплатити послуги адвоката. Разом з тим, для малозабезпечених та інших категорій громадян, прописаних у Законі України «Про безоплатну правову допомогу», послуги адвокатів оплачує держава.

Голова Хухрянської сільської ради Михайло Яцюк, звертаючись до депутатів сільської ради та керівників установ, які прийшли на зустріч з представниками Охтирського місцевого центру, навів приклади успішно вирішених справ тих громадян, які були направлені ним за консультацією до юристів Центру. «Кожен із присутніх у повсякденній роботі зустрічається з людьми . Якщо в ході бесіди виявиться, що особа потребує допомоги юриста, – направляйте її до Охтирського центру», – закликав Михайло Яцюк.

160323 03

У ході візитів у села фахівці центру надавали також і юридичні консультації. Питання селян стосувалися спадкування, оформлення права власності на нерухоме майно, соціальний захист, пільги та субсидії тощо.

Якщо ви проживаєте в Лебедині, Тростянці, Охтирці, Великій Писарівці чи відповідних районах, звертайтеся до Охтирського місцевого центру з надання БВПД за адресою м. Охтирка, вул. Перемоги, 13, тел. (05446) 422-21.