назад
10.08.17

Безоплатна правова допомога для жителів територіальних громад Зіньківщини та Диканщини

DP Velika Pavlivka 09.08.2017

В рамках реалізації Програми правової освіти населення Великопавлівської сільської ради Зіньківського району на 2017-2020 роки, 09 серпня 2017 року заступник начальника Зіньківського бюро правової допомоги Катерина Суконька взяла участь у роботі дистанційного пункту доступу до БПД на базі Великопавлівської сільської ради.

         Громадяни зверталися до фахівця бюро з питаннями стосовно наслідків втрати оригіналу державного акту на землю, порядку та умов укладення додаткової угоди до договору оренди землі та ін.

Катерина Суконька надала кваліфіковані консультації згідно з чинним законодавством. Зокрема роз’яснила, що для державної реєстрації права власності та інших речових прав на земельну ділянку, реєстрацію яких проведено до 1 січня 2013 р. відповідно до законодавства, що діяло на момент їх виникнення, у зв’язку із втратою, пошкодженням чи зіпсуванням відповідного Державного акта на право власності чи постійного користування земельною ділянкою подаються: копія примірника втраченого, пошкодженого чи зіпсованого Державного акта; оголошення про втрату документа у друкованих засобах масової інформації за місцем розташування земельної ділянки, в якому повинні бути зазначені назва документа, його номер і дата видачі, на чиє ім’я виданий, яким органом (крім випадків пошкодження чи зіпсування документа).

Таким чином, за результатами розгляду поданих документів реєстратор проводить державну реєстрацію права власності, підтвердженням якого є електронна форма та, за бажанням власника, паперова форма без використання спеціальних бланків, проставлення підпису та печатки державного реєстратора.

         Разом з тим працівник бюро ознайомила відвідувачів пункту з системою БПД та діяльністю Зіньківського бюро правової допомоги, а також детально роз’яснила порядок реалізації права на безоплатну вторинну правову допомогу.

         09 серпня 2017 року з метою підвищення рівня правової поінформованості  громадян головний спеціаліст Диканського бюро правової допомоги Людмила Маценко провела чергову акцію «вуличного інформування» жителів селища Диканька про систему безоплатної правової допомоги в Україні та особливості її функціонування.09.08.2017 vulinformduk

         У ході заходу фахівець бюро розповіла Диканчанам про основні види правової допомоги, яка надається бюро, можливість скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, а також про право окремих категорій громадян на отримання адвокатів, роботу яких оплатить держава та алгоритм їх призначення та роздала інформаційні буклети: «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник», «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?».

         Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Зіньківського бюро правової допомоги за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел.: 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).

         Отримати  безоплатну правову допомогу громадяни можуть завітавши до Диканського бюро  правової допомоги  за адресою: с-ще. Диканька, вул. Гоголя, 1 (2 поверх), контактний номер телефону (05351) 9-73-53.

Крім того, нагадуємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.