назад
16.11.18

Безоплатна правова допомога для жителів Золотоніського району

Виїзд до с. Подільське - 3docx14 листопада 2018 року в рамках чергового виїзного консультування жителів Золотоніського району працівниками Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з фахівцями міськрайонних відділів державної реєстрації актів цивільного стану, державної виконавчої служби, районного відділу управління державної міграційної служби та Головного територіального управління юстиції у Черкаській області надано правові роз’яснення та юридичні поради жителям села Подільське Золотоніського району Черкаської області.

У ході консультування, яке проводилося на базі Подільського навчально-виховного комплексу, жителів сільської місцевості поінформовано про правові аспекти порядку виконання судового рішення, оформлення спадщини за заповітом, стягнення аліментів. Увагу громадян акцентовано на тому, як вирішити у правовому полі питання щодо покарання осіб, що здійснюють забруднення земель сільськогосподарського призначення, котрі знаходяться в адміністративних межах села, зливаючи речовину невідомого походження.

Селянам роз’яснено, що відповідно до статті 211 Земельного кодексу України за такі порушення як псування сільськогосподарських угідь та інших земель, їх забруднення хімічними та радіоактивними речовинами і стічними водами, засмічення промисловими, побутовими та іншими відходами громадяни та юридичні особи несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність. Тому громадянам рекомендовано звернутися із письмовою заявою до правоохоронних органів для проведення відповідних слідчих дій, експертиз по даному факту та притягнення винних осіб до відповідальності.

Виїзд до с. Подільське - 1docx

З метою здійснення інформаційного супроводу серед присутніх поширено буклети системи безоплатної правової допомоги та проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Міністерства юстиції України «Безоплатна правова допомога в Україні», «Безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності», «Не отримуєш аліменти?», «Не знаєш, як вирішити спір?», «Не знаєш, як оформити субсидію?»; «Виконання рішення суду: пам’ятка для стягувача»; «Виконання рішення суду: пам’ятка для боржника»; «Як протидіяти домашньому насильству?»; а також, інформаційний бюлетень Міністерства юстиції України «Юстиція відкрита для людей».