назад

Безоплатна правова допомога на Житомирщині: консультації та захист у суді

Безоплатна правова допомога, для багатьох мешканців Житомирщини, це можливість вирішити свої проблеми у правовий спосіб. Історію своєї боротьби за право оформити земельну ділянку розповів житель села Корчак Житомирського району Анатолій Яворський.

За порадою знайомої чоловік 10 червня 2019 року звернувся до Житомирського місцевого центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги. Чоловік не може оформити право власності на присадибну земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства. 13 листопада 2019 року Житомирським окружним адміністративним судом визнано протиправними дії Тетерівської сільської ради і зобов’язано повторно розглянути заяву Анатолія Яворського на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства у селі Корчак. Але справа ще не завершена.

Наскільки ефективно система БВПД адвокатує права жителів Житомирщини? Як скористатись своїм правом на безоплатну правову допомогу?

Про це та інше в ефірі UА: Українське радіо «Житомирська хвиля» розповіла заступниця директора Регіонального центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська. Пропустили ефір? Можете переглянути передачу в записі за посиланням.