назад

Безоплатна правова допомога одиноким буковинцям

6-1Кожен українець має право на отримання безоплатної первинної правової допомоги. Визначені категорії осіб мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

Ні віддаленість від районного центру, ні важкодоступність гірських населених пунктів, ні поважний вік людини не мають ставати тому на заваді. Саме тому фахівці системи безоплатної правової допомоги відвідують одиноких осіб, жителів області з обмеженими фізичними можливостями та буковинців похилого віку за місцем їх проживання.

Так, 18 жовтня 2017 року начальник відділу правої інформації та консультацій Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Надія Досієвич відвідала жительку с. Багна, яка потребувала правової допомоги, зокрема у питанні оформлення спадщини.

До слова, найчастіше користуються своїм правом отримати безоплатну правову допомогу люди з інвалідністю, малозабезпечені (середньомісячний дохід яких не перевищує двох розмірів прожиткового мінімуму) та ветерани війни. Жінки частіше, ніж чоловіки. До прикладу, протягом останніх 9 місяців нинішнього року фахівці системи безоплатної правової допомоги області відреагували на звернення буковинців, з яких 55% – жінки і 45% – чоловіки.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).