назад

Безоплатна правова допомога особам з вадами зору

Доступ до правосуддя вразливих груп населення залежить від того, як добре вони обізнані зі своїми правами та способами їх захисту. Саме тому, дуже важливою є правопросвітницька робота. Завдяки спільному україно-канадському проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні” та співпраці з редакцією Українського товариства сліпих “Заклик” було виготовлено 30 000 примірників буклетів БВПД шрифтом Брайля для осіб з вадами зору.

11 липня 2018 року з метою інформування про можливість отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги найбільш вразливими верствами населення, працівниками Уманського місцевого центру з надання БВПД здійснено виїзд до Уманської виробничо-територіальної організації Українського товариства сліпих.

Працівники місцевого центру ознайомили присутніх з видами безоплатної правової допомоги, категоріями громадян, які мають право на отримання послуг адвоката за рахунок держави. Серед осіб з вадами зору розповсюджені буклети, виготовлені шрифтом Брайля, буклети “Безоплатна правова допомога в Україні” та візитівки Уманського місцевого центру.

Всім охочим надано роз’яснення та консультації з правових питань.