назад
15.02.17

Безоплатна правова допомога стає ближчою для жителів Полтавщини

2233

Фахівці місцевих центів та бюро правової допомоги Полтавської області постійно вживають заходів щодо розширення точок доступу до правової допомоги задля зручності громадян. Відтепер громадянам не потрібно звертатися до місцевих центрів та бюро, консультації громадяни можуть отримати у сільських, селищних радах на базі бібліотечних закладів, центрів надання адміністративних послуг, управлінь праці та соціального захисту населення, пенсійного фонду тощо.

10 лютого 2017 року фахівці Першого полтавського МЦ з надання БВПД у складі соціальної бригади Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Полтавського району здійснили виїзд до чергової сільської ради Полтавського району. Цього разу жителям села Гожули Полтавського району надавались юридичні, перукарські та медичні послуги.

На базі Гожулівської сільської ради діяв виїзний мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, де всі охочі мали змогу отримати юридичні консультації. Мешканців села Гожули, які цього дня звернулись за правовою допомогою, цікавили питання, що випливають з житлового, земельного сімейного, спадкового законодавства (встановлення приладів обігріву, встановлення порядку користування земельною ділянкою, оформлення права власності на житло, поновлення строків вступу в спадщину, порядок надання санаторно-курортного лікування тощо).

Фахівці Першого полтавського МЦ з надання БВПД надали вичерпні юридичні консультації з поставлених питань та роз’яснення чинного законодавства.10022017gozhuly

Також усім відвідувачам були надані інформаційні матеріали про графік роботи, місцезнаходження Першого полтавського МЦ, категорії осіб, що мають право на БВПД та порядок звернення до місцевого центру за безоплатною вторинною правовою допомогою.

13 лютого 2017 року відповідний консультаційний пункт діяв у приміщенні Гребінківської центральної районної бібліотеки за участю заступника начальника відділу Гребінківського бюро правової допомоги Вікторії Маковецької, де громадяни отримали  фахові правові консультації.grebinkabiblioteka

Також цього дня на базі Андріївської сільської ради Машівського району працював мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. Головний спеціаліст Машівського бюро правової допомоги Вікторія Черкасова надала роз’яснення громадянам з питань спадкового та земельного законодавства. 

14 лютого 2017 року на базі Селещинської сільської ради працював виїзний дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, в якому взяв участь заступник начальника Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко. Цього дня усі бажаючі отримали безоплатну правову допомогу. Громадяни порушували питання про безоплатне отримання земельної ділянки, визнання права власності на спадкове майно, порядок отримання субсидій та їх перерахування. Працівник бюро надав роз’яснення та консультації відповідно до компетенції.16722510 741467366022418 571106625317373624 o

По завершенню прийому Максим Дворовенко провів «вуличне» інформування населення Селещинської територіальної громади, в ході якого розповсюдив інформаційні матеріали про порядок отримання безоплатної правової допомоги та контаки Машівського бюро правової допомоги.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть завітавши до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Міщенка 2.

Гребінківське  бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Гребінка, пров . Спортивний,11, тел. (05359) 2-11-94.

Машівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: сел. Машівка, вул. Незалежності, 111, тел. (05364) 9-14-1.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.