назад

12728782 449239991933629 1557510400080825301 n

Працівники Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з робочим візитом завітали у Заліщицький район для налагодження співпраці між місцевим центром, представниками державної влади, органів місцевого самоврядування та рядом інших державних установ для забезпечення доступу громадян Заліщицького району до безоплатної правової допомоги.

Так, 11 лютого 2016 року заступник директора місцевого центру Ольга Галанчак зустрілася з головою райдержадміністрації Борисом Шипіткою, головою районної ради Іваном Дроздом, начальником юридичного відділу райдержадміністрації Уляною Драчук, директором центру надання адміністративних послуг Василем Стойком  та головою Заліщицької міської ради Аллою Квач.

Ольга Галанчак ознайомила присутніх  з проектом Програми надання безоплатної правової допомоги жителям Заліщицького району на 2016-2017 роки з подальшою перспективою розгляду на сесії районної ради.

12729050 449239995266962 1754009705318323168 n

“Розгляд та затвердження даного проекту є важливим кроком, тому що він має на меті розширення доступу до безоплатної правової допомоги громадян. Результатом зустрічі стала згода голови райдержадміністрації, міської та районної ради розмістити на своїх офіційних сайтах інформацію про діяльність Центру та буклети “Що таке безоплатна правова допомога?” на стендах установ.” – розповідає заступник директора місцевого центру.

Також, в рамках поїздки директор Чорківського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Марія Гамбаль відвідала центр з  надання адміністративних послуг Заліщицької райдержадміністрації та зустрілася з директором центру для налагодження співпраці з метою підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на її отримання.

Цього ж дня Марія Гамбаль провела робочу зустріч з начальником Заліщицького районного сектору кримінально-виконавчої інспекції Управління державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області Віталієм Бурлакою та працівниками пенітенціарної служби. За результатами зустрічі домовлено про подальшу співпрацю, оскільки більшість осіб, що перебувають на обліку в районному секторі кримінально-виконавчої інспекції мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги та потребують отримання послуг кваліфікованого адвоката.

На завершення дня для ширшого інформування населення про безоплатну правову допомогу. заступником директора Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольгою Галанчак проведено зустріч з директором Заліщицької автобусної станцій Сергієм Дубовецьким, в ході якої досягнуто домовленостей щодо розміщення інформації про роботу місцевого центру в приміщенні автостанції.

Громадяни, які потребують отримання безоплатної правової  допомоги та підпадають під ст.14 Закону України “Про безоплатну правову допомогу”, як такі, що мають право на отримання юридичної консультації, складання документів процесуального характеру та супроводу адвоката у судах,можуть звертатися до Чортківського місцевого центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги. До юрисдикції центру належать: Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Монастриський та Чорківський райони. Окрім Чортківського центру на території області діють Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області,  Тернопільській та Чорківський місцеві центри.