назад
18.02.16

Безоплатна правова допомога стає доступнішою для кролевчан

160218 01З метою розширення доступу до безоплатної правової допомоги населення Кролевецького району фахівці Шосткинського місцевого центру прийняли участь в сесії Кролевецької міської ради, здійснили прийом громадян та провели вуличне інформування на вулицях Кролевця.

Директор Шосткинського місцевого центру Микола Гудіма 18 лютого виступив на сесії Кролевевецької міської ради, яка відбулася за участю міського голови Олександра Бобровицького, депутатів міської ради та керівників комунальних установ. Керівник місцевого центру виступив з питанням «Система надання безоплатної правової допомоги», яке було внесено до порядку денного.

Учасників сесійного засідання було ознайомлено із загальними положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», з процедурою надання безоплатної правової допомоги для окремої категорії громадян та діяльністю Шосткинського місцевого центру. Директор зауважив, що за весь період роботи центру було надано консультації та роз’яснення з правових питань 22 громадянам Кролевецького району. До Шосткинського центру не кожен має змогу приїхати щоб скористатися правовими послугами, тож з 1 липня для посилення правової спроможності територіальних громад будуть створені у кожному районі бюро правової допомоги, як відокремлені підрозділи місцевих центрів.

160218 02

«В бюро кожен зможе скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації. Соціально незахищені громадяни тут же матимуть доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді. Тож ті, хто потрапив у скрутну ситуацію і не має грошей на адвоката, зможуть отримати юридичну допомогу  не лише в центрах безоплатної правової допомоги, а й у новостворених бюро» – наголосив директор центру.

160218 03

У цей же день в приміщенні Кролевецької міської ради працівники місцевого центру здійснили прийом громадян. Всього було надано консультацій 2 особам, одна людина звернулася за вторинною правовою допомогою для захисту своїх інтересів в адміністративній справі.

160218 04

У ході робочого візиту Микола Гудіма, Ольга Правосуд і Володимир Потапов в місцях широкого скупчення громадськості на вулицях Кролевця провели «вуличне інформування». Працівники центру ознайомили перехожих із державними гарантіями  щодо забезпечення первинної та вторинної допомоги та роботою Шосткинського місцевого центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги.