назад

Безоплатна правова допомога завітала до військового шпиталю

111Понад 20 поранених бійців, які приймали участь у Антитерористичній операції на сході країни та наразі перебувають на лікуванні в терапевтичному відділенні Запорізького військового шпиталю, отримали відповіді на хвилюючи кожного з них питання.

22 листопада 2016 року фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області і Першого запорізького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідали учасників АТО, які відновлюють втрачене здоров’я у місцевому медичному закладі та надали юридичні консультації і роз’яснення.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Володимир Антонцев та начальник відділу представництва Першого запорізького міського центру Самір Дадашев, відповіли на безліч питань, що турбують сьогодні майже кожного військовослужбовця. 2

Питання, що виникають найчастіше стосуються розмірів грошового забезпечення військовослужбовців та їх складових, грошової винагороди за участь в АТО в залежності від району виконання завдань – на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів та в інших районах бойових дій. Також бійців хвилює застосування пільгового обчислення строку перебування на передовій для розрахунку строку, який дає право виходу на військову або «цивільну» пенсію військовослужбовцям та випадків виплати та невиплати матеріальної допомоги при укладенні контрактів на військову службу для різних категорій військовослужбовців.

Одними з важливих моментів є усунення соціально-побутових проблем, а це можливо за умови правильного оформлення матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань. Тому і виникають питання щодо порядку виплати грошового забезпечення пораненим захисникам, які перебувають на лікуванні понад чотирьох місяців, грошової компенсації за невідбуту відпустку та виплати, на які мають право демобілізовані військовослужбовці при звільненні з військової служби та строки здійснення таких виплат.

3

  Бійців цікавило також питання надбавок, передбачених до заробітної платні працівників Збройних Сил України, які залучаються до проведення АТО та розмір військових пенсій та їх перерахунок для різних категорій військовослужбовців, у тому числі і за час участі у проведенні АТО.

 Усім присутнім бійцям відвідувачі роздали інформаційні буклети щодо пільг учасників АТО, які було підготовлено фахівцями Першого запорізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до:

Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області:

– телефон: (061) 224-44-50

– е:mail: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua.

– віртуальна приймальня Рубрика: «Поставити питання юристу» на сайті Регіонального центру http://zaporizhya.legalaid.gov.ua.

Першого запорізького місцевоого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Запоріжжя, пр. Соборний, буд.77, 2-й поверх, тел.(061) 764-60-77, ел.адреса: zaporizhya1.zaporizhya@legalaid.gov.ua.

Гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).