назад

Безоплатна правова допомоги на захисті прав учасників АТО

Працівники Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 20 вересня взяли участь у проведенні круглого столу «Державні гарантії для учасників АТО» на базі Охтирського міськрайонного центру зайнятості.

Захід мав на меті надати ветеранам АТО інформацію щодо соціальних послуг служби зайнятості, роботи місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, державних гарантій, які надаються військовослужбовцям, що брали участь в антитерористичній операції.

Під час семінару начальник відділу персоналу, інформаційної та матеріальної інфраструктури Роман Малюк розповів присутнім про діяльність Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, акцентуючи увагу на даній категорії осіб.

Також він нагадав, що громадяни, які потребують безоплатної правової допомоги, можуть звертатися за адресою: м. Охтирка, вул. Перемоги, 13 та за телефоном 4-22-23.

Присутніх цікавили питання отримання земельних ділянок не тільки під забудівлю, а й для зайняття садівництвом. Також дуже жваво обговорювався пільговий проїзд міжміськими транспортом. Отже, учасники семінару дійшли висновку: задля того, щоб отримати пільговий проїзд, необхідно мати при собі не тільки посвідчення учасника АТО, а й паспорт. Адже в деяких областях, як показує практика, просять надати документ, де зазначається місце реєстрації особи.

До відома було також доведено інформацію про розширення точок доступу для реєстрації громадських формувань відповідно до наказу від 17.06.2016 № 1717/5 «Про запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань». Згідно з ним забезпечуватиметься прийняття та видача документів під час державної реєстрації громадських формувань.

Передбачено, що подати документи для проведення державної реєстрації громадського формування можна буде не лише до територіального органу Міністерства юстиції України та центрів надання адміністративних послуг, а також і до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх підрозділів – бюро правової допомоги.