назад
23.11.16

Безоплатна вторинна правова допомога для переселенців

SuR 2016 11 23 vpo 123 листопада у приміщенні актового залу Департаменту соціального захисту населення м. Суми ГО «Самаритяни Сумщини» провели видачу гуманітарної допомоги для сімей внутрішньо переміщених осіб. Захід відбувся спільно із представниками Регіонального центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та Сумського міського центру з надання БВПД, які провели консультування переселенців щодо місць надання правової допомоги.

 Гуманітарна допомога надається урядом Німеччини вимушеним внутрішнім переселенцям в Україні у 2016-2018 р. згідно з проектом UKR1602. Щомісяця у Сумську область надходить 400 «дорослих» продуктових наборів та 150 підліткових, а також памперси та дитяче харчування, що рівномірно розподіляються по області.

SuR 2016 11 23 vpo 2Владислав ЛАЗАРЕНКО, голова правління ГО «Самаритяни Сумщини», повідомив: «Роздачу гуманітарної допомоги ми проводимо у кінці місяця. Сьогоднішня допомога розрахована на 200 осіб. У «дорослих» продуктових наборах є тушонка, олія, цукор, крупи, печиво, чай, згущене молоко, варення, побутова хімія, зубна паста тощо. У підліткових – більше солодощів, наприклад, тут є вафлі, шоколадки, печиво, сік. Також ми надаємо разову допомогу – людина може звернутися до нас із рецептом на ліки до 500 грн. і вони будуть закуплені. Таку допомогу ми вже надали для більше півсотні осіб».

SuR 2016 11 23 vpo 4

SuR 2016 11 23 vpo 3Працівники Регіонального та місцевого центрів роздали інформаційні буклети з корисною правовою інформацією та візитівки центрів.

 SuR 2016 11 23 vpo 7

Валентина ВОЛОБУЄВА, заступник директора Регіонального центру із надання БВПД у Сумській області зазначила: «Наша допомога тут – консультування. Внутрішньо переміщені особи мають розуміти, які у них є права, куди і до кого їм звертатися. Отримати послуги адвоката за державний кошт внутрішньо переміщені особи можуть, звернувшись до 4 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у містах Суми, Конотоп, Охтирка, Шостка та їх структурних підрозділів –  14 бюро правової допомоги, що запрацювали з вересня цього року у районних центрах. З питань забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних і адміністративних справах (а також таких, що стосуються захисту прав та інтересів потерпілих і свідків в кримінальних провадженнях), особи можуть звертатися до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги».

SuR 2016 11 23 vpo 5

SuR 2016 11 23 vpo 6