назад

Безоплатні консультації: у Житомирі протягом тижня працюватиме юридичний майданчик «Мої права»

prof202 жовтня у приміщенні Федерації профспілок Житомирської області почав працювати юридичний майданчик «Мої права».

Місце проведення обрали не випадково, адже в цей день тут пройшов обласний профспілковий форум «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця», на який зібрались десятки профспілкових лідерів.

На заході був присутній і директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда. Він розповів про роботу регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області. Головне завдання центрів забезпечити рівний доступ для правосуддя кожному.
За офіційною інформацією з початку року до місцевих центрів та бюро звернулися понад 17 тисяч громадян, і видано більше 5 тисяч доручень адвокатам у кримінальних, цивільних та адміністративних справах.

prof1

Починаючи з 03 по 06 жовтня працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області та Головного територіального управління юстиції у Житомирській області, в рамках роботи юридичного майданчика «Мої права» усім охочим нададуть безоплатну юридичну консультацію за адресою Житомир вул. Кафедральна 5 А.

Нагадаємо, на Житомирщині діють Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Житомирський, Бердичівський, Коростенський та Новоград-Волинський місцеві центри з надання безоплатної правової допомоги та 19 бюро правової допомоги, де кожен може отримати правову консультацію та доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції щоденно та безкоштовно.

Участь у роботі майданчика взяв в.о. директора Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Коваль. Кожен охочий мав змогу отримати юридичну консультацію чи правову інформацію з різних питань.

У перший день функціонування майданчика люди найчастіше звертались за консультаціями з наступних питань: порядку отримання безоплатної вторинної правової допомоги, процедури оформлення спадщини, питання усунення перешкод в користування житлом та примусового зняття з реєстрації місця проживання, а також, виконання судових рішень.

prof3 prof4

{module Місцеві центри}