назад

Безоплатні правові консультації для людей з обмеженими фізичними можливостями

gol

Мобільний пункт консультування продовжив свою роботу на базі Рівненського обласного центру професійної реабілітації інвалідів, що знаходиться в с. Олександрія Рівненського району.

Враховуючи те, що кожного місяця до закладу приїздять нові підопічні з усієї Рівненської області, присутніх перш за все ознайомили із діяльність системи безоплатної правової допомоги, поінформували про послуги Рівненського МЦ з надання БВПД, а також висвітили питання роботи та основних завдань Бюро правової допомоги, які запрацюють із 1 вересня у територіальних громадах Рівненщини. 

У подальшому практикуючий адвокат, яка співпрацює з місцевим центром, Катерина Панчелюга допомагала людям із інвалідністю вирішувати проблемні питання, що стосувалися податку оренди землі та на нерухомість, пільг на комунальні послуги, проїзду у маршрутних таксі, кредитуванні на утепленні житла, оформленні субсидії та спадщини. Далі відбувалися індивідуальні юридичні консультації щодо приватизації земельної ділянки, поновлення термінів позовної давності для прийняття спадщини та ін.

2

Окрім того, до участі у роботі мобільного пункту консультування долучилася начальник Здолбунівського бюро правової допомоги Людмила Каштан, яка отримала практичні навички в організації і проведенні правопросвітницького заходу та надала свою першу консультацію чоловіку із територіальної громади міста Здолбунова.

5

Загалом безоплатні правничі консультації отримали 36 громадян Рівненського краю. По завершенню заходу із керівництвом Рівненського обласного центру професійної реабілітації інвалідів обговорено наступну дату проведення мобільного пункту консультування.

1