назад

Безоплатній правові допомозі – 7 років: бесіда з лідерами громадської думки

Згадували витоки створення системи безоплатної правової допомоги, усвідомлювали важливість кожної ланки громадянського суспільства, писали свої меседжі всередині зелених дужок – під час зустрічі в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Віри Іськович з лідерами громадської думки, партнерами сьогодні, 10 грудня.

Зазначена зустріч відбулась з нагоди Всеукраїнського дня безоплатної правової допомоги, приуроченого до Дня прав людини, який відзначається 10 грудня в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Так, Віра Іськович поділилась з присутніми регіональними нюансами роботи та досвідом взаємодії з партнерами. Вона розповіла про тонкощі роботи при наданні захисника при затриманні та обвинуваченні.

«Безоплатна правова допомога – це інституція нового зразка, яка, передусім, діє у партнерстві з громадським середовищем», – підкреслила Віра Іськович. «При цьому, – додала вона, – безоплатна правова допомога розвивається сьогодні настільки, наскільки готове до змін у сфері правозахисту та доступу до правосуддя саме суспільство».

Одна з кращих адвокаток безоплатної правової допомоги Руслана Кравчишин поділилась власним досвідом захисту у кримінальному провадженні, а також – у цивільних спорах на прикладі «живої історії».

Представниці ініціативи Світового економічного форуму Global Shapers Lviv Hub Юлія Адамович та Соломія Паславська активно цікавились проектом Відновного правосуддя для неповнолітніх.

На зустрічі, окрім зазначених, були присутні: директор видавництва «Піраміда» Василь Гутковський, керівник львівського офісу БФ «Право на захист», адвокат Остап Тимчій, директор Золочівської районної друкарні Іван Закала.

Варто зазначити, що з 10:00 до 13:00 год. у приміщенні Регіонального центру триває виїзний прийом громадян фахівцем регіонального представництва в західних областях Секретаріату Уповноваженого ВР України з прав людини Дмитром Сагайдаком.

Крім цього, в цей день у місцевих центрах з надання безоплатної правової допомоги Львівщини відбуваються екскурсії для школярів та студентів, які мають змогу побачити роботу системи у дії. Також сьогодні можна проконсультуватися з кращими адвокатами, а також запитати про судову практику, нюанси професії, особливості допомоги вразливим громадянам.

 

 

 

 

 

 

 

 

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх, тел/факс: (032)236-74-95.