назад

Безоплатну первинну правову допомогу отримали мешканці Глибоччини

2017 03 01M28 лютого 2017 року мешканці смт. Глибока мали можливість отримати необхідні правові консультації та роз’яснення щодо врегулювання актуальних та проблемних для них питань.

Для забезпечення доступності громадян до безоплатних правових послуг, надання якісної безоплатної первинної правової допомоги та доступу до безоплатної вторинної правової допомоги на базі Глибоцького бюро правової допомоги (смт. Глибока, вул. Борцям за волю України, 2А) було організовано роботу виїзного консультаційного пункту для жителів Глибоцького району.

2017 03 01M1Прийом та консультування громадян спільно проводили директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну та начальник Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області В’ячеслав Хохуляк.

Передусім, громадян, які прийшли на прийом цікавило питання організації надання безоплатної правової допомоги, порядку розгляду звернення про надання такої правової допомоги та призначення адвоката.

Окрім роз’яснення щодо порядку надання безоплатних правових послуг, що передбачені Законом України «Про безоплатну правову допомогу», громадянам було надано правові консультації щодо реалізації гарантій та компенсацій, визначених Кодексом законів про працю України, зокрема виплати за невикористану відпустку, процедури нарахування та періоду сплати, а також застосування спеціальних правил надання щорічної основної відпустки жінкам перед відпусткою у зв’язку з вагітністю та пологами.

Важливо, що в рамках такого виїзного прийому громадяни отримали як правові консультації та роз’яснення щодо законодавчо встановлених способів врегулювання тих проблемних питань, з якими вони безпосередньо зіткнулися, а також дізналися про новели законодавства, якими врегульовано питання надання безоплатних правових послуг.

Довідково! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області забезпечує надання громадянам безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях, за винятком тих, що стосуються захисту прав та інтересів потерпілих і свідків.

Звернутися до фахівців Регіонального центру можна за адресою: м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.E-mail: office.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Отримати довідкову, контактну інформацію та правові консультації також можна у телефонному режимі за єдиним телефонним номером системи БПД 0 800 213 103.