назад

Безоплатну правову допомогу можна отримати у Рівненській обласній бібліотеці в рамках роботи «Правового простору»

2

25 вересня у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці вперше працювала громадська приймальня з надання відкритих правових консультацій – «Правовий простір». В даному проекті, започаткованому Головним територіальним управлінням юстиції в Рівненській області, поряд з , працівниками управління юстиції, фахівцями з питань нотаріату взяли участь представники системи безоплатної правової допомоги Рівненщини– начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру з надання БВПД в Рівненській області Олександр Кузик та начальник відділу правової інформації та консультацій Рівненського місцевого центру з надання БВПД Любов Мельник.

1

Близько 30 громадян змогли отримати повні та вичерпні відповіді на свої запитання з різних галузей права : щодо зміни до пенсійного законодавства в частині сплати податків підприємцями, оформлення спадщини, виплати аліментів, отримання електронного цифрового підпису, переліку онлайн послуг Міністерства юстиції, отримання повторного свідоцтва про народження чи смерть.

3

На завершення, усіма учасниками відмічено, що такі заходи дозволяють підвищувати правову грамотність рівнян та мешканців області, інформують громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті, а отримані практичні рекомендації щодо захисту цих прав – дозволять якнайкраще вирішити їх правові питання, а тому є корисними і необхідними.

4

Приємно, що обласна наукова бібліотека стала ще одним майданчиком для отримання громадянами кваліфікованої правової допомоги.