назад
24.02.17

Безоплатну правову консультацію може отримати кожен громадянин України

16.02.17biblioteka Zinkiv

Працівники місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги  Полтавської області провели ряд заходів з метою правопросвітництва громадян та поінформували про можливість отримання юридичної допомоги за рахунок державних коштів.

16 лютого 2017 року головний спеціаліст Зіньківського бюро правової допомоги Катерина Суконька взяла участь у роботі дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги на базі Зіньківської центральної районної бібліотеки ім. В. Г. Короленка.

Також цього дня працівник бюро надав консультації в режимі скайп-зв’язку  мешканцям Малобудищанської громади. Громадяни зверталися з питань порядку та строків оформлення спадщини, розірвання договору про надання послуг по працевлаштуванню за кордоном, порядку звернення до державних установ, зміни прізвища у зв’язку з реєстрацією шлюбу, стягнення та збільшення розміру аліментів, всиновлення дитини та ін.16.02.17skype Zinkiv

Разом з тим, всіх хто звернувся за допомогою, Катерина Суконька поінформувала про завдання та функції бюро правової допомоги, а також роз`яснила порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги.

16 лютого 2017 року заступник начальника Пирятинського бюро правової допомоги Володимир Орел провів консультаційний прийом громадян на базі Управління соціального захисту населення Пирятинської райдержадміністрації. У ході спілкування з клієнтами – відвідувачами Управління соціального захисту, спеціаліст БПД надав правові консультації з приводу спадкування, трудових відносин та розповів про можливості кожного скористатися безоплатною правовою допомогою. Керівник Управління соціального захисту населення м. Пирятин Володимир Гудзь та спеціаліст Марина Корчак сприяли консультуванню відвідувачів та інформуванню про прийом безкоштовного юриста системи БВПД. По завершенні роботи дистанційного прийому громадян працівник бюро спільно з начальником Управління соціального захисту розмістив на інформаційних стендах державної установи брошури та методичні матеріали системи безоплатної правової допомоги.

17 лютого 2017 року заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Другого полтавського місцевого Анастасія Гречка спільно з фахівцями Територіального центру соціального обслуговування Київської районної в м. Полтаві ради взяли участь у роботі «мобільного соціального офісу» в селі Рибці. Питання, з якими звертались громадяни, стосувалися оформлення спадщини, перерахунку пенсії та виділення земельної ділянки. Працівник центру надала консультації та роз’яснення із зазначених питань.20170217 092236

        16 лютого 2017 року головний спеціаліст Гадяцького бюро правової допомоги Володимир Білоха провів робочу зустріч з працівниками Краснолуцької сільської ради Гадяцького району Полтавської області .Gad robzust 16.02.2017

        Під час спілкування обговорили шляхи підвищення рівня правової свідомості жителів села. Домовились про подальшу співпрацю та взаємодію для забезпечення рівного доступу громадян до правосуддя.

        Додатково фахівець бюро надав методичну допомогу працівникам сільської ради з питань удосконалення надання ними правової допомоги громаді. Окрім того, присутніх забезпечили тематичними буклетами.

        Також цього дня на базі Краснолуцького сільського будинку культури працював мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги.

        Володимир Білоха надавав фахові консультації з питань сімейного та земельного законодавства, а також роз’яснив особливості отримання соціальної допомоги багатодітній родині.

        17 лютого заступник начальника Лохвицького бюро правової допомоги Марія Туник відповідно до графіку функціонування дистанційних пунктів доступу до БВПД провела консультування громадян у приміщенні Лохвицького об’єднаного управління Пенсійного фонду. За наданням правової консультації звернувся один громадянин. Запитань у клієнта було безліч, але найбільше хвилювали умови дострокового виходу на пенсію за віком. На всі запитання було надано вичерпні відповіді.

Спеціаліст розповів, що право на пенсію за віком мають:

чоловіки – після досягнення 60 років і при стажі  роботи не менше 25 років;

жінки – після досягнення 55 років і при стажі роботи не менше  20 років.

На пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно

від місця останньої роботи працівники, зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 25 років у чоловіків, з них не менше 10 років на зазначених роботах, і не менше 20 років у жінок, з них  не менше 7 років 6 місяців на зазначених роботах.

Крім того, відбулася робоча зустріч з головним спеціалістом-юрисконсультом Вітою Литвин та обговорено зміни до Закону України “Про безоплатну правову допомогу”.pensinuy

Відповідно графіку наступне консультування громадян у приміщенні Лохвицького об’єднаного управління Пенсійного фонду відбудеться 21.04.2017, за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 15.

21 лютого 2017 головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Кременчуцького місцевого центру Олена Васюк взяла участь у роботі мобільного “соціального офісу” Автозаводського району міста Кременчука. Прийом громадян відбувся на базі контакт-центру №7 у мікрорайоні Лашки.21022017obilnuysocofisLashki

 Олена Васюк надала  правові консультації з питань  зняття з осіб з реєстраційного обліку, сімейного законодавства щодо обов’язку дітей утримувати своїх непрацездатних батьків, а також поінформовала про систему правової допомоги та порядок забезпечення доступу до безоплатної первинної та вторинної правової допомоги.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Європейська 37/40. Другий місцевий центр поширює свою діяльність на Шевченківський та Київський райони м. Полтава.

Кременчуцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної сотні, 54, тел.. (05366) 3-00-38. Кременчуцький місцевий центр поширює свою діяльність на м. Кременчук та Кременчуцький район.

Нагадуємо, що кожен хто потребує правової допомоги має можливість скористатися послугами, а також отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо на прийомі у Зіньківському бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел.: (05353) 3-34-74 .

Пирятинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 41,  тел. (05358) 3-22-54.

Гадяцьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 5  тел. (05354) 3-25-05.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та отримати більш детальну консультацію громадяни також можуть отримати в Лохвицькому бюро правової допомоги за адресою: м. Лохвиця, вул. Перемоги, 6, тел.: (05356) 3-14-05.