назад
20.03.17

Безробітні Полтавщини дізналися про новели у законодавстві щодо безоплатної правової допомоги та особливості пенсійного законодавства

mzs15.03.2015

В рамках меморандуму про співпрацю на базі Полтавського міського центру зайнятості 15 березня 2017 року відбувся семінар для тимчасово безробітних осіб на тему «Новели у законодавстві щодо надання безоплатної правової допомоги».

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД, Юлія Пирлик, наголосила на змінах до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

 

Детально зупинилася на порядках подання та розгляду звернень про безоплатну вторинну правову допомогу, підставах для відмови в наданні такої допомоги. Повідомила учасників заходу про відкриття бюро правової допомоги у кожному районі області, де кожен бажаючий може отримати правову інформацію та консультацію, доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України, а соціально вразливі верстви населення – правову допомогу в суді.

По завершенню семінару усі бажаючі отримали індивідуальні роз’яснення та консультації.

15 березня 2017 року заступник начальника Кобеляцького бюро правової допомоги Ілона Бобрищева провела семінар для безробітних на базі Кобеляцького районного центру зайнятості на тему: “Легалізація заробітньої плати”.

Під час семінару працівник бюро ознайомила присутніх із положеннями Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсіне страхування” щодо порядку визначення страхового стажу, умов призначення пенсії за віком. Основну увагу слухачів було приділено порядку оформлення трудових відносин, згідно Кодексу законів про працю України, що є гарантієюотримання працівником соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому. А також надано інформацію про основні положення трудового договору та його відмінність від цивільно-правової угоди.

Після завершення семінару, згідно затвердженого графіку функціонування пункту доступу до безоплатної правової допомоги, в приміщенні Кобеляцького районного центру зайнятості Ілона Бобрищева провела прийом громадян. На прийом звертались громадяни за консультаціями щодо порядку виплати разової грошової допомоги учасникам бойових дій, до 5 травня, передбаченої Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, процедури вступу та прийняття спадщини. На всі звернення фахівець бюро надала кваліфіковані консультації, роз’яснення.

Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88.

Нагадуємо, відділ “Кобеляцьке бюро правової допомоги” знаходиться за адресою: м. Кобеляки, вул. Батиря, 6; тел.: (05343) 3-43-74.