назад

Безробітних Ямпільщини інфомували про загальнонаціональний проект « Я МАЮ ПРАВО!»

ShM 180319 0119 березня начальник Ямпільськогобюро правової допомоги Володимир Лящевський провів семінар для осіб, що знаходяться на обліку в Ямпільському районному центрі зайнятості на тему: «Загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО!»

Під час семінару Володимир Лящевський зазначив: «Проект «Я МАЮ ПРАВО!» є так званою «дорожньою картою» для громадян, оскільки передбачає навчання українців правам, якими вони володіють, та механізмам захисту порушених прав. Основне завдання даного проекту – це показати людям, що захищати свої права реально, не страшно і не так складно, як деяким здається. У рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Поширення знань та освітня місія сприяє залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки. Реалізація проекту відбувається шляхом об’єднання зусиль та інфраструктури Уряду, органів Міністерства юстиції, системи надання безоплатної правової допомоги, міжнародних партнерів та інших зацікавлених сторін. До географії проекту віднесено всі міста України, включаючи віддалені селища, де функціонують центри та бюро системи надання безоплатної правової допомоги. Девіз проекту: ЗНАЮ! ДІЮ! ЗАХИЩАЮ! Знаю свої права. Користуюсь ними і знаю, що треба робити, коли мої права порушують. Захищаю себе згідно з законами, а держава захищає мене і мої права».

Також фахівець бюро розповів присутнім, яким чином можна самостійно та без додаткових витрат врегулювати юридичний конфлікт чи спір без звернення до суду; як слід поводитись і що робити, коли забирають бізнес або відбирають майно; що слід робити, якщо вимагають хабара за іспит чи навчання. Серед учасників семінару були розповсюджені методичні рекомендації на теми: «Не знаєш, як оформити договір оренди землі?», «Не знаєш, як оформити субсидію?», «Забирають бізнес?» Відбирають майно?», «Не знаєш, як вирішити спір?». Після проведення заходу на базі Ямпільського районного центру зайнятості працював мобільний консультаційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги. За допомогою до фахівця бюро звернулось 5 осіб, які мали змогу задати актуальні для них питання та отримати кваліфіковані й обґрунтовані відповіді на них. Проведення інформаційних заходів є важливою частиною роботи Ямпільського бюро правової допомоги Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, адже широка поінформованість громадськості про діяльність бюро правової допомоги викликає довіру громадян та, як внаслідок, допомагає вирішувати питання правової обізнаності населення.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська, 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.