назад

Безробітним ковельчанам розповіли про виборчі права та гендерну рівність

4 1У зв’язку з наближенням виборів Президента України та у рамках реалізації інформаційної кампанії «Я маю право голосу» 5 березня 2019 року представник Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Романюк взяла участь в інформаційному семінарі для безробітних громадян, які знаходяться на обліку у Ковельському міськрайонному центрі зайнятості . Серед обговорюваних тем – активізація правосвідомості громадян щодо участі у виборах та гендерна справедливість.

Під час проведення семінару присутнім роз’яснили, як потрібно діяти за відсутності запрошення на вибори та яким чином перевірити себе в держаному реєстрі виборців. Акцентували увагу, що громадянам, які бажають проголосувати не за місцем прописки до відділу ведення держреєстру виборців потрібно принести паспорт і документ, який підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси. Розповіли про новели законодавства в частині спрощення процедури голосування для громадян України, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях та Криму.

Фахівець правової допомоги проінформувала безробітних про те, що з метою забезпечення реалізації та захисту виборчих прав громадян України 30 та 31 березня 2019 року з 9:00 до 17:00 у черговому режимі працюватиме Ковельський місцевий центр з надання БВПД.

Окрім того, Оксана Романюк зосередила увагу присутніх на питанні гендерної рівності та розповіла, що відкриті вакансії не можуть містити вимоги до статі (крім специфічної роботи), оплата праці має бути однаковою при однаковій кваліфікації та умовах для жінок і чоловіків, кар’єрне просування – прозорим і базуватися на досягненнях, а не на гендерних ознаках.

 

53226608 1964244793673175 2205052822699900928 n

Наприкінці заходу ковельчани, які перебувають  на обліку у Ковельському міськрайонному центрі зайнятості, дізналися про порядок отримання безоплатної правової допомоги та механізми захисту громадян, у разі порушення їхніх прав, а також отримали тематичні інформаційні матеріали.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Ковельський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Ковель, вул. С. Бандери, 5, тел.: (03352) 3-30-63. kovel.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).