назад

Безробітним у Луцькому центрі зайнятості розповіли як реалізувати своє виборче право

IMG 20190319 100500У межах інформаційної кампанії «Я маю право голосу!», з метою роз’яснення актуальних питань виборчого права, фахівець Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Петрик 19 березня 2019 року провів інформаційний захід для безробітних у Луцькому міському центрі зайнятості.

Громадянам запропоновано перевірити наявність своїх даних у виборчих списках, скориставшись відповідним онлайн-сервісом Державного реєстру виборців, а також надано рекомендації щодо порядку дій у випадку відсутності такої інформації.

Присутніх на заході поінформовано про те, як тимчасово змінити місце свого голосування, подавши відповідну заяву до органу ведення Державного реєстру виборців. Громадян, яким виповнилося 18 років, і які уперше будуть реалізовувати своє виборче право, надано інформацію, які документи необхідно мати з собою, йдучи на виборчу дільницю та як потрібно поводити себе, щоб не порушувати виборче законодавство.

Також до відома громадян доведено інформацію про те, що в переддень та у день виборів (30 та 31 березня) центри з надання БВПД будуть працювати в черговому режимі та надаватимуть правову допомогу громадянам, які звертатимуться з питаннями порушення їхніх виборчих прав.

Разом із тим, учасникам заходу надано інформацію про роботу центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Поінформовано про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», у межах якого та з нагоди тематичного тижня права системи БПД, що стосується справедливих та належних комунальних послуг, роздано буклети «Не знаєш як оформити субсидію? Захищай свої права!».

IMG 20190319 100621

Присутніх закликано знати та відстоювати свої права, а також із належною повагою ставитися до прав і свобод інших громадян.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел. (0332) 770717, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua