назад
04.05.18

Бібліотечні працівники розширили свої знання про систему БПД

03.05.2018 maschseminar

Про роль бібліотек у підвищенні правової обізнаності сільського населення йшлося 3 травня 2018 року під час семінару для бібліотекарів Машівського району, який відбувся у приміщенні Машівської районної бібліотеки для дорослих. Участь у семінарі взяв начальник Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко.

«Бібліотеки завжди зберігали статус особливого соціального інституту, важливою цінністю якого є безкоштовність і доступність послуг, відкритість та можливість отримання знань, інформації. Одним з важливих напрямків роботи бібліотек району є популяризація юридичної культури, здійснення інформаційно – правової діяльності, спрямованої на підвищення правової обізнаності різних верств населення», – зазначила директорка Машівської районної бібліотеки для дорослих Надія Олефір при відкритті заходу: 

Максим Дворовенко розповів учасникам семінару про діяльність бюро правової допомоги, поняття безоплатної первинної  та вторинної правової допомоги, перелік категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. А також надав бібліотекарям методичні консультації та практичні поради як якісно та оперативно виконувати правові запити користувачів.03.05.2018 maschseminar1

Особливу увагу керівник бюро звернув на загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який має на меті покращити обізнаність українців про їхні права.

«Ми не лише інформуємо громадян про їхні права, а й навчаємо їх, як ці права захищати, даємо поради, як діяти, коли права порушуються, доводимо, що держава може бути партнером», – зазначив Максим Дворовенко.

Наприкінці заходу учасники семінару отримали інформаційні матеріали для розміщення у приміщеннях бібліотек району та розповсюдження серед читачів.

Нагадуємо, що реалізувати своє конституційне право на безоплатну правничу допомогу громадяни можуть звернувшись до Машівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: с-ще. Машівка, вул. Незалежності, 111, (2 поверх), тел. (05364) 9-14-11.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.