назад
21.03.19

Бібліотекарі Кіровоградщини дізнались як скористатись можливостями платформи правових консультацій «WikiLegalAid»

01Як швидко отримати правову консультацію? Як скористатися можливостями платформи «WikiLegalAid» (wiki.legalaid.gov.ua)? Яке наповнення бази, пояснили фахівчині Регіонального центру з надання БВПД у Кіровоградській області – Олена Шишкарьова та Ольга Салоїд директорам обласних бібліотек під час розширеної ради у Обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Д.Чижевського.
Олена Шишкарьова продемонструвала, яким чином можна скористатися базою правових консультацій.
«Довідково-інформаційна платформа – це спільна робота фахівців-юристів системи безоплатної правової допомоги. Ця інформаційна база функціонує за принципом відомої “Wikipedia”, наповнюється правовими консультаціями з найактуальніших питань, що відповідають реальним запитам громадян», – підкреслила Олена Шишкарьова.
 
02
 
Ольга Салоїд зазначила, що фахівці центрів безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги спільно з бібліотекарями проводять широку правопросвітницьку роботу. Для підготовки правопросвітницьких заходів можна використовувати правові консультації бази «WikiLegalAid».
 
03
 
Нагадуємо, окрім правової інформації у WikiLegalAid містяться посилання на нормативні акти, зразки процесуальних документів та посилання на судові рішення. Над удосконаленням та розширенням бази правових консультацій працює Експертна група з питань забезпечення належного функціонування платформи WikiLegalAid.
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Кіровоградській області працює за адресою: вул. Дворцова, 32/29, м. Кропивницький, тел. (0522) 37-12-50, 32-07-97, 0991048038.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.