назад

Більш м’який запобіжний захід – домашній арешт було обрано підозрюваному завдяки професійним діям адвоката Загарнюка Д.А.

02.02.2016На виконання ухвали суду був поміщений до СІЗО громадянин Т., який підозрюється у злочині, передбаченому ч. 1 ст.121 КК України (умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння). За результатами розгляду клопотання прокурора ухвалою слідчого судді від 16.12.2015 до підозрюваного був застосований запобіжний захід у вигляді тримання його під вартою.

Для захисту громадянина Т. Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області видане доручення № 5593 від 14.12.2015 адвокату Загарнюку Денису. 

Адвокат оскаржив в апеляційному порядку ухвалу слідчого судді про взяття його підзахисного під варту та довів, що існують вагомі аргументи на користь підозрюваного, які не були вказані в ухвалі суду. Захисник зазначив, що його клієнт є раніше не судимий, активно співпрацює зі слідством, має сім’ю, постійне місце проживання та офіційну роботу. Таким чином, не існує обставин, які свідчать про недостатність застосування більш м’яких запобіжних заходів для запобігання ризиків, передбаченим ст. 177 КПК України (переховування від органів досудового розслідування чи перешкоджання кримінальному провадженню)

Апеляційний суд Одеської області дослухався до думки й аргументів адвоката та обрав ухвалою від 25.12.2015 обвинуваченому Т. більш м’який запобіжний захід – домашній арешт.