назад
12.04.18

Бінарний семінар для представників системи БВПД Сумщини

SuR 180411 01Як провести правопросвітницький захід, аби максимально зацікавити учасників та донести до них важливу інформацію? Як правильно обрати форму заходу, зважаючи на цільову аудиторію та її кількість? І, зрештою, як потім вдало висвітлити подію в ЗМІ?

Ці питання добре знайомі фахівцям та фахівчиням системи БВПД Сумщини, які постійно шукають нові підходи у своїй роботі з клієнтами та не втомлюються підвищувати рівень свого професіоналізму задля надання якісної правової допомоги населенню. Тож, 11 квітня в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Сумським державним університетом та Регіональним центром з надання ББВПД у Сумській області на базі вищого навчального закладу відбувся бінарний семінар для працівників системи БВПД, які з’їхалися з різних куточків регіону.

SuR 180411 02Викладачі кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Ніна Світайло та Анна Борисова зосередили увагу присутніх на тому, як саме підійти до вибору форми правопросвітницького заходу, яких результатів від його проведення слід очікувати та наскільки важливо враховувати особливості цільової аудиторії, зокрема такі її ознаки: вікові, гендерні, соціальний статус, освітній рівень, територія проживання, національні та культурні особливості тощо.

SuR 180411 03Практична частина семінару передбачала роботу в групах, під час якої учасники, отримавши картки із вказаною цільовою аудиторією, мали визначити тему, форму правопросвітницького заходу, очікуваний результат, а також формат висвітлення.

SuR 180411 04Начальниця відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Омельченко, у свою чергу, надала загальні рекомендації щодо написання статей. «Успішно проведений правопросвітницький захід – саме це є одним із пріоритетних завдань кожного інтегратора, проте не менш важливим є також і його вміння висвітлити подію в ЗМІ та на сайті Регіонального центру. Тож, є певні правила та рекомендації, дотримуючись яких Ваша стаття буде цікавою, інформативною для читачів», – зауважила фахівчиня. Учасникам заходу були продемонстровані приклади написання найбільш успішних статей, варіанти використання лексики юридичної термінології, акцентовано увагу на типових помилках, які найчастіше трапляються в текстах, а також наголошено на важливості якісного візуального супроводу будь-якого заходу.

Під час семінару представники системи БВПД Сумщини жваво обговорювали питання, які порушувалися на заході, ділилися власним досвідом та надавали свої пропозиції, що мають покращити й удосконалити повсякденну роботу фахівців.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1. тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.