назад

foto2Соціальна робота невідривна від суспільства і спрямована на усі його проблемні прошарки. Тому необхідність у соціальній роботі існуватиме доки існує суспільство, навіть за найвищого його розквіту, не кажучи вже за суспільство у кризовій ситуації. Соціальна робота є складним процесом, що вимагає міцних знань соціології, психології, педагогіки, медицини, правознавства, економіки, теорії управління та інших галузей, її ефективність значною мірою залежить від самого соціального працівника, його вмінь, досвіду, особистих якостей.

       26 червня 2017 року в.о. начальника Більмацького бюро правової допомоги Олена Дем’яненко провела робочу зустріч в Центрі надання соціальних послуг при Смирновській сільській раді.foto4

       Спочатку фахівець установи системи БПД розповіла присутнім, що основною метою діяльності бюро є захист прав людини, шляхом забезпечення рівного доступу до правової інформації та правосуддя, посилення правових можливостей і правової спроможності представників соціально вразливих груп, територіальних громад та спільнот.

       Працівникам, які здійснюють обслуговування людей вразливих категорій, а саме прийом внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО, людей похилого віку тощо, було донесено, що безоплатна первинна правова допомога надається кожній особі, згідно ч. 1 статті 59 Конституції України. Крім того, було наголошено на тому, що особи, які не в змозі дістатися самостійно до бюро правової допомоги, можуть отримати консультацію за телефоном. Також було приділено увагу  темі домашнього насильства та ролі соціального працівника в житті громадян.       

Нагадуємо, що Більмацьке бюро правової допомоги знаходиться в смт Більмак, вул. Запорізька, 28-а, електронна пошта: bilmakske@legalaid.zp.ua, тел.:  (06147) 220-74, 220-53.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (дієцілодобово і безкоштовно)