назад

Ближче до людей: тренінг для безробітних на Коломийщині

121 лютого 2018 року в Коломийській міськрайонній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб᾽єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Коломийського міського центру з надання БВПД Вікторія Смерек взяла участь у психологічному тренінгу-практикумі для осіб, які знаходяться на обліку як безробітні на тему «Вибір до змін».

 

 

Організатори заходу психолог Коломийського міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Наталія Жибак та фахівець з питань соціальної роботи із суб᾽єктами пробації Ірина Дмитрук навчали присутніх приймати відповідні рішення, які мають конкретну мотивацію для того, щоб досягти відповідних змін та цілей у своєму житті.

2

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Коломийського міського центру  з надання БВПД Вікторія Смерек наголосила, що на сьогоднішній день є особи, які перебувають у конфлікті з законом та часто стають серйозною проблемою для суспільства. «Конфлікт із законом, може бути пов’язано з різними причинами. Профілактика правопорушень та злочинності є в наш час дуже актуальним питанням. Такі заняття й тренінги потрібні для того, щоб усвідомити, що тільки від нас самих залежить, яким буде наше «завтра», ̶ зазначила вона.

3

Начальник відділу розповіла присутнім про види правових послуг, які можна отримати в Коломийському міському центрі з надання БВПД та категорією осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно чинного законодавства. Вона ознайомила слухачів зі змістом інформаційних буклетів про безоплатну правову допомогу та розповсюдила їх серед бажаючих.

4

У тренінгу взяли участь партнери по співпраці з органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, фахівці єдиного центру надання реабілітаційних та соціальних послуг міста Коломиї, центру зайнятості, а також представники духовенства, які відпрацювали ряд вправ та занять для поліпшення емоційного стану, щоб не лише розібратися в проблемах, але й зрозуміти як їх вирішити.

5


 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)