назад

БПД для мешканців Красноїльської ОТГ стає ще доступнішою

2017 08 28M1Для забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги, а також підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення Красноїльської громади Сторожинецьким бюро правової допомоги було розроблено Програму правової освіти та надання безоплатної правової допомоги на 2017-2018 роки.

За результатами проведених перемовин начальника Сторожинецького бюро правової допомоги Вікторії Данко та керівництва Красноїльської об’єднаної територіальної громади проект Програми було винесено на розгляд сесії Красноїльської селищної ради.

Так, під час засідання сесії Вікторія Данко поінформувала присутніх про мету Програми, надала обґрунтування шляхів реалізації заходів, що передбачені цією Програмою, окреслила основні завдання та очікуванні результати її виконання тощо.

Окрім того, Вікторія Данко визначила основні проблеми, на розв’язання яких спрямовується Програма, звернула увагу присутніх на запровадження системи управління та контролю за виконанням Програми, а також зазначила про ресурсне забезпечення виконання заходів Програми.

Нагадаємо, що основними завданнями Програми є забезпечення розвитку правової освіти населення Красноїльської об’єднаної територіальної громади; спрощення та розширення доступу до безоплатної правової допомоги для соціально вразливих верств населення; проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед суб’єктів права на безоплатну правову допомогу, адвокатів, органів, уповноважених здійснювати затримання, арешт чи взяття під варту осіб, органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади та громадських організацій щодо державної політики у сфері надання безоплатної правової допомоги та інше.

Важливо, що за результатами проведених консультацій фахівця системи БПД краю з головою та депутатським корпусом селищної ради до Програми також було включено пункт, що передбачає виділення коштів мешканцям Красноїльської об’єднаної територіальної громади, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу та потребують такої правової допомоги, для сплати судового збору.

22 серпня нинішнього року Програму правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Красноїльської об’єднаної території громади на 2017-2018 роки було затверджено.

Контактна інформація! Сторожинецьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Сторожинець, вул. Чернівецька, 6а. Контактний телефон: (0 3735) 2 28 99.

Логін для скайп-зв’язку: «Сторожинецьке бюро правової допомоги» або «storozhynetske@legalaid.cv.ua».

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).